Kusadasi Stranden

Kusadasi beschikt over een groot aantal mooie zand- en kiezelstranden. De meeste stranden in en om Kusadasi zijn zandstranden zoals het populaire Ladies beach maar ook Long beach. Er zijn weinig plaatsen in Turkije met dergelijke kilometers zandstranden. Deze zandstranden zijn meestal druk bezet. Voor de liefhebbers zijn er ook kleinere stranden die wat rustiger zijn zoals die in het Kalamaki nationaal park.

Centrum strand

Het centrum strand is het enige strand in Kusadasi en ligt direct naast de jachthaven. Het zandstrand is vrij toegankelijk. Er zijn geen parasols of stoelen. Het is een makkelijk strand om even een duik in de zee te nemen als u in een van de hotels in het centrum verblijft.

Kusadasi strand

Ladies Beach 

Dit beroemde strand heeft een bijzondere status in Kusadasi. Ladies beach is een zandstrand, 1 kilometer lang met parasols, stoelen, douches, cafés en restaurants tegenover de strandstraat. Ladies beach is een van de meest populaire stranden in het gebied en is altijd druk, voornamelijk op zondag. Het is maar 5 minuten rijden of 20 minuten lopen van het centrum van Kusadasi. Het gebied ligt vol met hotels, appartement hotels, pensions en zomerhuizen. Er zijn veel watersport activiteiten op het strand.

Ladies Beach

Long Beach 

Long beach is een 18 kilometer lang strand. De naam Long beach is hieraan verleend. Long beach ligt op 15 minuten rijden van Kusadasi. Dit kustgebied is vooral ingenomen door Turkse zomerhuis complexen en aan de kant van Kusadasi staan nog een aantal hotels. Het strand loopt vanaf het eind van Kusadasi helemaal door tot Guzelcamli. Ook Davutlar en Sogucak kunnen van dit mooie zandstrand genieten.

Long beach biedt stoelen, douches, toiletten, cafés, restaurants en veel watersporten als waterskien, parasailen en jet skiën

Kalamaki Strand

Dertig kilometer ten zuiden van Kusadasi tegen het eind van de baai van Kusadasi op het Dilek schiereiland ligt het Nationaal park Kalamaki, een van de best bewaarde plaatsen in het land. Dichte pijnboombossen die de bergen bedekken bereiken de stranden en de zee in dit goed onderhouden park. Het water in dit deel is kristal helder. Als u het Kalamaki park binnenkomt is het eerste strand aan de rechterkant. Het strand is een zandstrand met picknick tafels, douche voorzieningen, toiletten, stoelen en een cafe-restaurant.

Er zijn rotsachtige baaien tussen het eerste en het tweede strand waar u privé kunt badderen als rotsen geen probleem zijn voor u. Het tweede en het derde strand in het park zijn stranden met kiezels. Er zijn stoelen, parasols, toiletten, douches en cafe en restaurant op deze stranden.