Duiveneiland

Duiveneiland(Pigeon Island), met zijn glimmende imago, verdient het om het symbool van Kusadasi te zijn. Het oogverblindende zicht op het eiland, gecombineerd met het panorama aan kleuren van de zonsondergang trekken vele bezoekers. Omdat het eiland wordt bezocht door vogels gedurende de seizoenen van migratie heet het “Vogeleiland”.

In de Ottomaanse tijd, werd de naam van het eiland ook aan de stad gegeven Kusadasi (vogeleiland). Vanaf dat moment werd de naam van het eiland veranderd in Duiveneiland. Het eiland werd voor militaire doeleinden gebruikt tijdens de Ottomaanse tijd en daarvoor zelfs ook al. Omdat het strategisch lag ten opzichte van de wal waren aanvallen over zee makkelijk af te slaan. Het byzantijnse kasteel staat op de rotsen, gebruikt tegen piraten, vandaar haar naam Piraten kasteel.

Duiven eiland, ondanks haar naam, is nu verbonden aan het land met een dam. Maar toch is het een ideale plaats om optimaal te relaxen. Binnen de grenzen van het indrukwekkende kasteel, kunt u kijken naar de charmante jachten, rustig zeilend door het water van Kusadasi, of kunt u gaan zitten in een van de restaurants aan de kant, om vers zee voedsel te proeven of andere Egeïsche specialiteiten met het panorama van Kusadasi op de voorgrond genietend van onvergetelijke tijden.