De mooistse bezienswaardigheden rondom Kusadasi

Bent u op zoek naar een mooie en goedkope vakantie in Turkije, dan is het mooie Kusadasi een geweldige stad voor u. In en rondom deze stad vindt u tal van luxe, comfortabele vakantiehuizen en villa’s met zwembad en geweldig mooi uitzicht aan.

Kusadasi is een mooie plek om even helemaal tot rust te komen. Het zonnige klimaat, de vriendelijke bevolking, de mooie natuur, de vele culturele bezienswaardigheden zullen uw verblijf aangenaam maken.

 

Over Kusadasi

Kusadasi is een mooi gelegen stad met een geweldig uitzicht over een van de mooiste baaien van de Egeische Zee. In de nabije omgeving vindt u prachtige zandstranden, waarvan “Ladies Beach” en “Long Beach” (18 km) wel de bekendste zijn.

Rondom de jachthaven, in de bazaarwijk met haar karakteristieke smalle straten en bij de vele restaurantjes rond de haven is het altijd gezellig druk. Bovendien heeft Kusadasi talloze uitgaansmogelijkheden. In het gezellige winkelcentrum vindt u vele restaurants, terrasjes, bars en clubs.

 

Ook zijn er mooie souvenirs te koop in de overdekte bazaar. Hier heeft u een ruime keuze aan sieraden, tapijten, kleding en kleine goedkope souvenirs. Kusadasi ligt ten opzichte van de bezienswaardigheden goed centraal. Vlakbij Kusadasi ligt Ephesus, met de welbekende opgravingen. Dit is met het Turkse Openbaar Vervoer goed bereikbaar. Vanaf de stad kunt u met de boot een bezoek brengen aan een zeer populair en bekend Grieks eiland genaamd Samos.

Kusadasi

Naast de vele mogelijkheden in de bestemming Kusadasi zelf is er ook in de omgeving genoeg te zien. Zo is er vlak bij Kusadasi een nationaal park met kilometers lange stranden met vele baaien waar u ongestoord van de natuur kunt genieten. Op 40 minuten rijden ligt het vliegveld van Izmir een grote stad in Turkije. Vanuit Kusadasi zijn er ook interessante excursies mogelijk zoals naar Pammukkale een van de grootste toeristische trekpleisters van Turkije. Dit natuurwonder wordt ieder jaar door vele toeristen bezocht.

 

Tussen Kusadasi en Söke kunt u in diverse outlet winkels voordelig shoppen. Van kleding tot meubels en van schoenen tot elektrische apparatuur.

 

Gezondheidszorg:

De geneeskundige zorg in Turkije ligt op een hoog niveau. Wanneer u hulp van een arts of specialist nodig heeft, kunt u kiezen uit meerder goede ziekenhuizen. De medische staf spreekt over het algemeen uitstekend Engels en/of Duits. Ook kunt u met Nederlandstalige begeleiding het ziekenhuis bezoeken. Wachttijden kent men niet en de kosten worden meestal door uw ziektekostenverzekeraar vergoed. Zie ook Kusadasi Özel Ziekenhuis.

Ook kiest een behoorlijk aantal mensen ervoor om bijvoorbeeld een gebitsbehandeling in Turkije te laten uitvoeren omdat de kosten daar een fractie bedragen van de prijs die in Nederland betaald moet worden.