Sirince

Dit leuke oude orthodoxe stadje, 12 kilometer van Efeze en 30 kilometer van Kusadasi, heette eens Cirkince (lelijk). De bewoners hadden deze naam aan het stadje gegeven om de buitenlanders te mijden en de schoonheid van Sirince niet delen.

Na vele jaren, begrepen bezoekers dat het stadje niet lelijk was en noemden het Sirince(mooi). Omdat Sirince op een heuvel ligt zal een ieder kunnen genieten van de uitzichten over de indrukwekkende wijngaarden en perzik bomen.

Vandaag is het stadje een perfecte samenkomst van de Turkse en de Griekse cultuur. In 1920 na de onafhankelijkheidsoorlog, werd een Turks Griekse ruil gehouden tussen de landen en in Sirince werden de typische Griekse huizen met hun originele karakter behouden. Enkele mooie objecten zijn open voor bezoekers. Op een binnenplaats van een van deze huizen staat een mooi gerestaureerde orthodoxe kerk.

De nauwe straatjes in het stadje behoren tot de vrouwen die handgemaakte items en olijf olie verkopen. Nog een attractie van Sirince is de wijn: proef de smaak in de kleine cafés of in de voormalige gerestaureerde school.

Ondanks dat Sirince zijn toerisme snel ontwikkeld lukt het om toch de authenticiteit van het stadje te behouden.