Belevi

Negenentwintig kilometer van Kusadasi ligt hetBelevi Mausoleummet de reputatie het twee na grootste en de hoogste tombe van het oude Anatoliё te zijn. De tombe dateert uit het Hellenistische tijdperk. Het grootste en hoogste Halikarnassos, een van de zeven wereldwonderen uit de oude wereld, ligt in Bodrum in de zuidwest hoek van Turkije.

Belevi mausoleum gebouw

De stukken vanaf de grond geven een helder beeld van de hoogte van het Belevi mausoleum, welgeteld 23 meter zonder het dak. De mooie constructie bestond eens uit een podium van 11,37 meter hoog. Het vierkante podium was ondersteund door kolommen aan vier kanten en was bedekt met massieve blokken. Na drie stappen crepidoma (vloerlagen) op de bodem word de ingang van het podium bereikt. Op het crepidoma is een versierde podium muur. Een Dorische stijl, versierd het podium met acht kolommen aan 4 zijden.

Belevi reliёfs en beelden

De beschrijving van de begrafenis spelen en strijd met de centauren op de reliёfs, versieren de 24 cassettes van het plafond. De echte afmeting beelden van een leeuw en een Griffon op de hoek van het dak staan nu tentoongesteld in de Izmir en Efeze musea.