Davutlar

Davutlar, een rustig klein stadje met 6000 inwoners in de winter en 35000 in de zomer, ligt 15 kilometer van Kusadasi, op de weg naar het nationale park. Het centrum van de stad ligt wat verder van zee, maar de fijn zandige stranden die om Davutlar liggen, bieden een goede plaats te ontspannen. Het sprankelende heldere water van de stranden trekt ook vele bezoekers naar Davutlar.

Davutlar omgeving

Davutlar is bedekt in tegengesteld groen van pijnbomen en olijfbomen rond de berg Samsun, dat een goede accommodatie is voor zeldzame boomsoorten van 300 a 350 jaar oud. Het dorp staat bekend om de geurige groenten en fruit die groeien op het vruchtbare land. Peer, Tangerine (Sinaasappel), tomaat en watermeloen zijn de hoofd sponsors van de agricultuur economie van het dorp. Ook trekken de warmwater bronnen en thermale baden, met haar plezierige en helende werking vele toeristen.

Davutlar is ideaal, niet alleen om de levendige dagen bij de zee en de natuur, maar ook om gastvriendelijke dagen met de lokale bevolking die het warme mediterrane klimaat reflecteren met hun warme karakters en gastvrijheid. Door een rustige en vredige atmosfeer te bieden zal Davutlar nog door vele bezoekers ontdekt worden.

Davutlar ligging

Davutlar ligt 15 kilometer van Kusadasi en kan bereikt worden door de Kusadasi-Davutlar minibussen. De minibussen vertrekken elke 30 minuten van het minibusstation in het centrum of het centrale busstation.