Met de Camper door Turkije

kamperen

Een camper huren is de afgelopen jaren enorm populair geworden. De huidige stijgende populariteit van campers is niet verwonderlijk gezien het grotere gemak van reizen in je eigen huisje. Met een goede camper kun je door Turkije reizen als je wilt. Hoewel het in Turkije niet zo wijdverbreid is als in andere westerse landen, wordt het idee van een camper steeds meer geaccepteerd. Er zijn echter nog steeds heel weinig camper campings in het hele land. Laat je echter niet door die triviale dingen ervan weerhouden om dit prachtige land te bezoeken. Met de paar tips die in dit artikel worden genoemd, heb je alle informatie die je nodig hebt voor een ontspannende kampeertocht.

Let op de brandstof

De regels met betrekking tot brandstof in Turkije zijn relatief strenger. Mensen streven er meestal naar om brandstof te krijgen van een van de grotere ketens. Hoewel de brandstof bij kleine tankstations meestal prima is, hebben mensen een paar voorbeelden gezien van brandstof van slechte kwaliteit uit dit soort bedrijven. Door zijn lagere zuiverheid kan deze brandstof je brandstoffilter sneller verstoppen en stinkende uitlaatgassen afgeven. Dit kan op de lange termijn een probleem zijn. Mensen die een camper kopen, kunnen hier vooral veel last van hebben, omdat dit schadelijk is voor de lange termijn. Of je nu koopt of huurt, je moet altijd voor de camper zorgen door de beste brandstof te kiezen die beschikbaar is.

Houd je watertank vol

In Turkije is het bijna nooit een probleem om een ​​plek te vinden om je watertank te vullen. Je hebt waarschijnlijk de gewone fonteinen langs de weg opgemerkt als je eerder naar Turkije bent geweest. Bijna al deze stenen fonteinen halen hun drinkwater uit bronnen of andere goede, schone bronnen. Deze fonteinen bevinden zich meestal langs de zijkanten van snelwegen, wandelpaden, in dorpen of op weilanden. Ze zijn vaak gebouwd ter nagedachtenis aan een overleden familielid (veel hebben een plaquette met de naam van de persoon). Dit water is ook prima om mee schoon te maken en om mee te koken. Het is het nog steeds veilig om te drinken. Hetzelfde geldt voor al het Turkse kraanwater: hoewel het vaak vreselijk smaakt, is het bijna altijd veilig om te drinken. De meeste fonteinen hebben een gewone kraan die je kunt gebruiken om je watertank te vullen met een gewone slang (als je tank niet verwijderbaar is).

Let op waar je kampeert

In Turkije zijn wetten die ’s nachts parkeren verbieden ook ongebruikelijk, omdat campers niet erg wijdverbreid zijn. Je kunt vrijwel over parkeren. Dit is van toepassing zolang je ver genoeg verwijderd bent van gemeenschappen of eigendommen van iemand om argwaan te wekken. Als je echter niet zeker bent, kun je altijd overleggen met de lokale wetshandhavers in Turkije. Het is altijd beter om veilig te zijn dan achteraf problemen te krijgen, vooral als je je gezin meeneemt. Je wilt natuurlijk niet dat je gezin voor onaangename verrassingen komt te staan, simpelweg omdat je niet weet waar je moet parkeren.