7 redenen om een jaar lang in eigen land te reizen

Urk

Ook al is er iets aanlokkelijks aan het verre landen, er valt veel te zeggen voor het besteden van quality time aan het ontdekken van je geboorteland.  We houden er allemaal van om nieuwe landen en culturen te ervaren, dat weet ik als geen ander. Ik heb vier jaar de wereld rondgereisd, maar op den duur keerde ik terug naar de Nederland en beloofde ik aan mezelf er meer van te willen zien en om te kijken welke toffe dingen er allemaal te doen zijn.

Ik ben bijna heel Nederland doorgereisd en heb veel nieuwe, leuke en toffe plaatsen en activiteiten ontdekt wat ontzettend leuk is om te doen!

1. Er is zoveel meer dan je je realiseert
Het is een simpel feit dat hoe meer tijd je neemt om nieuwe dingen te ontdekken, hoe meer er aan je zal worden onthuld. Er is geen beter gevoel voor thuis reizen: er is zelfs binnen dertig kilometer van je huis zoveel dat je nog nooit eerder hebt gezien.

Als je het reizen binnen Nederland serieus neemt dan kan je makkelijk een jaar uittrekken om nieuwe plaatsen te ontdekken. Daarnaast ontdekte ik ook dat mijn nieuwe ontdekkingen me terugbrachten naar oude plaatsen die ik als kind bezocht.

2. Er kan gewerkt worden tijdens het reizen
Niet iedereen kan een jaar vrij nemen van het werk om er eens lekker op uit te gaan. Het voordeel van reizen in Nederland is het feit dat je veel plaatsen kan bezoeken dichtbij huis. Hierdoor hoef je geen dagen, weken of maanden vrij te nemen om nieuwe plaatsen en activiteiten te ontdekken!

3. Het is betaalbaar
Vaarwel dure vliegtickets en wisselkoersen. Vaarwel dure vaccinaties. Zelfs als je niet op de meest betaalbare plek ter wereld woont, kan reizen in je eigen land in veel opzichten net zo goedkoop of goedkoper zijn dan naar het buitenland te gaan.

Als toerist in eigen land zal je niet worden overvallen door vervelende touristtraps die je te veel kosten. Je kent precies de plaatsen waar je goedkoop eten en alledaagse voorwerpen kunt kopen.

4. Je kunt al je vrienden en familie bezoeken
Het leven is druk voor iedereen, dus het is soms moeilijk om regelmatig bij te praten met de vrienden en familie die ver weg wonen. Door op een lange reis door je eigen land te gaan, kun je in één klap weer in contact komen met alle speciale mensen in je leven. Dit biedt ook een manier om de kosten laag te houden, op voorwaarde dat je genereuze vrienden en familie hebt die je in hun logeerkamer laten slapen.

5. Je ontdekt wat voor leuke dingen er in Nederland allemaal te doen zijn
In Nederland heb je leuke locaties waar je met vrienden of familie terecht kan om leuke activiteiten te doen! Daarnaast is het voordeel van dergelijke activiteiten dat je lekker je eigen taal kunt blijven spreken. Wat denk je ervan om eens een leuk teamuitje te organiseren met je voetbalteam of gewoon als vriendengroep, een keer wat anders en super betaalbaar!

6. Neem je vrienden eens mee
Heb je een leuke plek ontdekt in Nederland? Dan is dit eenvoudig om te delen met je vrienden, breng ze gelijk op de hoogte en plan een leuk groepsuitje waarom zou je geen weekendje weg plannen om eens lekker los te gaan met je vriendengroep?

Je bent gewend aan de valuta, spreekt dezelfde taal (hoewel misschien niet hetzelfde dialect – voor mij was Friesland een uitdaging!), en bent bekend met nationale transportnetwerken. Reizen in je eigen land is een makkie, waardoor je meer tijd hebt om je te concentreren op de prachtige bezienswaardigheden om je heen.

7. Je maakt vrienden dichter bij huis Nieuwe mensen ontmoeten is een van de leukste aspecten van reizen, maar als je aan weerszijden van de wereld woont, is het moeilijk om contact te houden. Wanneer je nieuwe vrienden maakt tijdens reizen in je eigen land, is de kans groter dat je contact houdt en in de nabije toekomst weer bijpraat.