U zult waarschijnlijk een ETIAS nodig hebben om Europa te bezoeken

ETIAS-Turkije

ETIAS, wat staat voor European Travel Information and Authorisation System, is een beschermende maatregel die door de 26 lidstaten van het Europese Schengengebied wordt genomen om hun grenzen te versterken, de veiligheid aan te scherpen en terrorisme te beteugelen. Vanaf 2021 moeten reizigers zonder visum een ​​ETIAS-autorisatie hebben om aan boord te kunnen van elke vorm van vervoer in het Schengengebied. Landen onder deze aanduiding zijn onder andere Frankrijk, Italië, Duitsland, Oostenrijk, Griekenland en Spanje. Wanneer u bijvoorbeeld naar Italië gaat dient u een ETIAS Italy aan te vragen.

Het is ook belangrijk op te merken dat de landen van het Schengengebied niet dezelfde zijn als die in de Europese Unie. Niet-EU-leden zoals IJsland, Noorwegen, Zwitserland en Monaco behoren tot het Schengengebied en vereisen dus een ETIAS. Maar reizen naar Kroatië bijvoorbeeld, dat lid is van de EU maar niet in de Schengenzone, doet dat niet. Als u een staatsburgerschap van een EU-lidstaat bezit, is een ETIAS niet vereist. Als u niet zeker weet of uw burgerschap een ETIAS vereist.

Hoe vraag je een ETIAS aan?

Het proces is eenvoudig en volledig elektronisch. U moet een online applicatie invullen die persoonlijke gegevens en paspoortinformatie verzamelt en u moet een aantal achtergrondvragen over gezondheid, eventuele criminele geschiedenis of reizen naar conflictgebieden beantwoorden. Geef hier uw naam en e-mailadres op om een ​​melding te ontvangen wanneer de applicatie beschikbaar is.

Zijn er kosten aan verbonden?

Ja, het kost 7 euro om de aanvraag in te dienen voor reizigers tussen de 18 en 70 jaar oud. De meeste reizigers krijgen hun aanvraag binnen enkele minuten na betaling goedgekeurd. De ETIAS-reisvergunning is drie jaar geldig en heeft betrekking op alle reizen naar het Schengengebied binnen dat tijdsbestek. Houd er rekening mee dat als u van plan bent langer dan 90 dagen in Europa te blijven, nog steeds typische visa regels van toepassing zijn. Een ETIAS is geen vervanging.